Amir Ilin from Küche+Cucina using all Pedini products

These clients purchased a beautiful horse farm, in Tewksbury, NJ and hired architects Tony Kowidge and Joel Ives, from IS&L to handle the whole house redo. For the complete kitchen redesign/remodeling in New Jersey and New York, the architects knew where to go: Amir Ilin from Küche+Cucina.

There were several challenges in redesigning the kitchen and the adjacent areas – the kitchen had a diving wall between the main kitchen area and the pantry/clean up section.
Ilin started the transformation by taking down the dividing wall and opening the kitchen work area – it allowed a much better flow, entering the kitchen, as well as created a bigger ‘cooking area’ where the cook has all the appliances in one area and a prep island in front of it.  The room had a charming sky light but it was located too far from the room’s center and off to the side. Using all Pedini products, Ilin designed 2 very unique islands – one for the cooking area, with a large, raised, very practical stainless steel surface, for food preparation and a lower section, in high gloss lacquer, over ebony wood, to ‘warm up’ the stainless. The second island was designed for entertaining, with 5 bar stools and a glass counter area. It also had high gloss lacquer, over ebony wood NJ Kitchen cabinets, to give this side of the kitchen more of a ‘furniture look’, as it is facing the living area. These two islands utilized the large room better and now the sky light location was perfect.

There was not enough wall space to accommodate all the appliances the homeowner wanted and the kitchen was part of a large dinning/living space that need to be all coordinated together. Ilin ‘inserted’ the 3 ovens and the coffee maker in the outside wall of the walk-in pantry – it saved kitchen space and eliminated the need for large cabinetry to house them all. He then compensated for the lack of wall space by adding a couple of storage pantries and a custom 6 door storage cabinet, using the same finishes as the kitchen. He then positioned them between the kitchen and the living area – those could be used for all 3 living spaces. It also helped ‘connecting’ the kitchen with the dining/living areas.